Overlijden Ger de Wind

Beste leden van De Verlichting,

Afgelopen vrijdag 16 april is ons oud-lid en medeoprichter van de vereniging, Ger de Wind, overleden. Zie de rouwkaart.


Lieve medeleden van de Verlichting,

Voor en na het afscheid van mijn Jan heb ik kaarten, brieven en mails ontvangen, waarin jullie hebben laten weten dat je Jan hebt gewaardeerd om wie hij was. Ik heb troostende woorden gelezen en pas weer allemaal herlezen. Die doen me goed. Ook de bezoekjes die jullie nog hebben gebracht riepen een gevoel van saamhorigheid op bij Jan en mij. Er kwam veel op me af, maar ik probeer toch weer het juiste ritme te vinden om door te gaan. Jan vertrouwde erop dat ik het zou moeten kunnen.  Onze kinderen en alle sociale contacten dragen daar zeker aan bij.

Jammer dat we elkaar niet of nauwelijks zien door die enge corona. Vandaar dat ik jullie op deze wijze wil bedanken.

Lieve groet en blijf gezond,

Marleen van Helden-Turien

In memoriam Jan van Helden

Op 19 augustus bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Jan van Helden.

We hebben hem in de jaren dat hij lid was van onze vereniging leren kennen als een vrolijke optimist die er van uit ging dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht zou komen. Hij had er vorig jaar dan ook het volste vertrouwen in dat onze vereniging een mooie doorstart zou kunnen maken en was direct bereid binnen de nieuwe structuur de functie van coördinator op zich te nemen. Hij had het bij het rechte eind en wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet om de nieuwe vereniging tot een succes te maken. Helaas heeft hij daar zelf te kort van kunnen genieten.

Wij wensen zijn familie en met name zijn vrouw Marleen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Namens het team,

Rene Raijmaekers


Helaas heeft onze samenwerking binnen het team niet lang mogen duren. Heel spijtig! Marja


Jan: een markante figuur binnen de filosofiegroep. Met zijn welluidende stem kon hij reageren met: “Filosoof X zegt of schrijft dit of dat nou wel, maar ik geloof er niks van!” Om vervolgens zijn mening hiertegenover te zetten.  En zo stond Jan met zijn voeten in de traditie van de filosofische verwondering…

René Palmen


Och wat een triest bericht ! Hij was altijd zo enthousiast bij de lunchconcerten in Eindhoven. Een dappere man …
Petra Rutten

 

in memoriam julie marx